François Pezsgő

Louis François, a franciaországi Reimsből Törley József pezsgőgyáros által Magyarországra csábított pezsgőmester négyévi gyümölcsöző együttműködés után, 1886-ban önállósította magát, és az időközben szintén Budafokra települt öccsével, Césarral megalapította saját pezsgőgyárát Louis François et Co. Budafok néven. Még abban az évben 7243 palack pezsgőt töltöttek le. Ezzel elkezdődött Philipe François, a champagne-i Montigny pezsgőgyár pezsgőmesterének Magyarországra származott fiai által létrehozott üzem látványos fejlődése, mely nagymértékben hozzájárult a budafoki pezsgőgyártás fejlődéséhez és elismertetéséhez.
A François és Törley közös története 1982-ben folytatódik, amikor is a Törley pezsgőgyár 100 éves jubileumán megvásárolva a családtól a névhasználatot és felújította az eredeti pincéket. A minőségre mindig kényesen ügyelő François pezsgőgyárban azóta is kizárólag az Etyek-Budai borvidéken található saját ültetvényről származó Chardonnay és Pinot Noir fajtájú szőlőből készülnek a kiválóbbnál kiválóbb pezsgők. A márka a fejlesztés és gyártás során is különös figyelmet szentel arra, hogy olyan pezsgőket kínáljon, amelyek tökéletesen illeszkednek a hazai ízlésvilághoz.

Összesen 4 találat