Trieber Pincészet

A kiváló adottságú szekszárdi dombvidék dűlőin termeljük meg a feldolgozásra szánt kékszőlőt. A keleti fekvésű Cinka dűlőben a 10 féle Kadarka klónt, Baranya-völgyben a Kékfrankost és a Cabernet Sauvignont, a Gesztenyés dűlő nyugati lejtőjén pedig Merlot és Cabernet Franc fajtákat összesen 5 hektáron.
Kis lépésekben próbáljuk bővíteni területünket, a közeljövőben telepítésre kerül -további 3 hektár.
A saját területeinkről származó szőlő feldolgozását részben hagyományos részben modern technológiát ötvözve végezzük. Célunk, hogy a megőrizzük a kézművességet a teljes folyamat során.
A 150 éve épült Kadarka utcai pincében 18-24 hónapos fahordós érlelés után kerülnek a borok palackba. A Trieber pincészet fajtaválasztékában megtalálható önálló borként a Kékfrankos, Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon., no és az örök kedvenc, a Kadarka. Bordói házasításunk Primus Cuvée néven jelenik meg.

Összesen 5 találat

Összesen 5 találat