Nagy & Nagy Borászat

Nagy család borhoz értő, életvidám leányai, Noémi és Franciska, akik már a harmadik generációt képviselik a szőlőter­mesztéssel és borkészítéssel foglalkozó famíliában. A mesterséget ­ édesapjuktól Nagy Lajostól és nagybátyjuktól Nagy Csabától tanulták, s a családi ­manufaktúra ma is együtt alkotja kreatív nedűit. Borászatuk központja a magyar provence festői vidékén, Sümegtől 12 km-re található. Itt, a ­csendes kis faluban, Uzsán, a patinás ­Eszterházy birtok pincéjében és a környező 45 hektáron fogadják a mediterrán táj borainak ­szerelmeseit.
Folyó boraik mellett a 2007-es évjárattal a ­palackos borok piacán is ­megjelentek, mely már a 2002-ben megkezdett szőlőtelepítési ­program eredménye. Ültetvényeikben – a Badacsonyi és a Balaton-­felvidéki ­borvidék jó adottságú dűlőiben – megtalálhatók a ­száraz ­Olaszrizling, a félédes Rizlingszilváni , a Szürkebarát és a ­Kékfrankos, mint folyóbor – fajtaválaszték.
A palackozott borok között pedig a száraz Olaszrizling, Irsai Olivér, ­Sauvignon Blanc, Zenit, Pinot Noir Rozé, Shiraz Rozé, Kéknyelű és a ­Cabernet Sauvignon nyerte el az igényes borfogyasztók ízlését.
A Nagy és Nagy Borászat boraiban a kézműves hagyományok és a ­korszerű reduktív borkészítés íz-harmóniája ötvöződik.

Összesen 7 találat