Malatinszky Kúria

A birtokot, a nemesi hagyományok folytatójaként Malatinszky Csaba 1997-ben alapította újra. A hagyományok jelenbe történő átültetése a borkészítés szellemiségében mutatkozik meg, amely nem költségszemléletű, hanem mindig az elérhető legmagasabb értékre összpontosít.
A széleskörű nemzetközi előtanulmányokat maga mögött tudó alapító, személyesen irányítja a birtok teljes gazdálkodását és szakmai munkáját.
A termőterület nagysága 30 hektár, amely tudatos döntés következményeként a növekedés helyett a fenntarthatóságban határozza meg önmagát. A 10 hektár körüli blokkok földrajzi elhelyezkedése keletről nyugatra, Kisharsány, Siklós és Máriagyűd.
Termelt szőlő fajták: fehérszőlők chardonnay, sauvignon blanc, rajnai rizling, muscat ottonel; kékszőlő cabernet franc, cabernet sauvignon és merlot.
Amint azt a fajtaösszetétel is mutatja a birtok a cabernet franc és chardonnay fajtákat tünteti ki megkülönböztetett figyelemmel. Zászlós bora, 2002 óta Kúria Cabernet Franc .
2009 óta a gazdálkodás egésze organikus (bio),a feldolgozott szőlőt teljes egészében maga termeli.
Az ültetvényen és a borászatban egyaránt a kézi munka a meghatározó.
A magas igényű szemléletből fakadóan borait hazai és nemzetközi „niche marketen” értékesíti.
A hazai eladások központja a budapesti, 1992 óta működő borszaküzlet.

Összesen 6 találat