Haraszthy Pincészet

A borászatot 1996-ban alapítottuk és azóta is folyamatosan arra törekszünk, hogy évről évre kiváló borokat készíthessünk fogyasztóink számára. Névadónk Haraszthy Ágoston, a kaliforniai szőlészet atyja, aki példát állított előttünk azzal, hogy a tradicionális értékeket sikeresen ötvözte a modern szemlélettel. Az elmúlt két évtized során, ezt az értékrendet szem előtt tartva dolgoztunk és ennek köszönhetően mára elmondhatjuk magunkról, hogy az etyek-budai borrégió legnagyobb földbirtokosai vagyunk.
A magyar fajták mellett foglalkozunk Burgundia fő szőlőfajtáinak helyi tökéletesítésével is. Boraink legnagyobb részben az alábbi fajtákból készülnek: Irsai Olivér, Sauvignon Blanc, Chardonnay és Pinot Noir. Cuvée készítésekor Szürkebarát, Királyleányka és Zenit szőlőfajtákat is használunk. Hisszük, hogy úgy lehet egyedi, karakteres jó borokat készíteni, ha a modern technológiát vegyítjük a hagyományos eljárásokkal.
Korszerű és kíméletes feldolgozási módszerrel dolgozunk, a bogyózást válogatási fázis előzi meg, majd a préselést követően irányított technológiával erjednek boraink. Csak kazein mentes kezelőanyagokat alkalmazunk a borkészítés során.

Összesen 6 találat